Jag är på jobbjakt igen

Igår fick jag ett tråkigt besked. Jag kommer få lämna min provanställning hos Solid Publication. Anledningen är enkel: när Social Media Support blev uppköpta av norska Solid Publication började det ske förändringar. I praktiken innebär förändringarna att fokus kommer gå från att vara en strategisk partner till att endast tillhandhålla de egenutvecklade verktygen och några specialprojekt här och där.

I praktiken innebär förändringarna att min roll är överflödig. Så enkelt är det. Jag förstår beslutet helt och hållet och vill inte på något sätt smutskasta Solid Publication – snarare tvärtom. Det halvår jag spenderat hos dem är några av de bästa månader jag haft någonsin.

Redan från dag ett (när jag var praktikant) har jag fått förtroende och jag har hela tiden uppmuntrats till att försöka mig på nya saker. Jag har fått föreläsa fyra gånger inför totalt 130 (give or take) personer, något jag för ett år sedan aldrig trott om mig själv. Det är bara en av 1 000 saker jag kommer bära med mig hela livet.

Så, vad händer nu?

Ja du, det undrar jag med. Jag har några idéer jag vill testa men det är långtifrån att jag behöver jobba heltid med dem. Och så kräver de pengar, så klart.

I alla fall. Jag har satt upp min gamla jobbsökar-sajt på oscaraltkvist.me igen. Om du någon dag känner för att vara lite extra snäll kan du väl dela med dig till ditt kontaktnät? För ditt besvär bjuder jag på en .gif-bild på en urgullig katt som har svårt att hålla sig vaken.