Vem visste att en silverfisk kunde vara så bra?

Idag blev jag påmind om en gammal favorit. Han drev en av de första bloggarna jag började läsa och har fyllt mig med glädje genom sina texter så det räcker och blir över. Han heter Jonas Peterson, kallade sig för Silverfisken och hade en blogg som han kallade ett liv i exil. Jag upptäckte honom först när han bloggade på Metro men förstod ganska snabbt att han fanns på Blogger innan dess.

Jag tror ni förstår vilket geni den här mannen är när ni läser det här inlägget. Eller det här. Eller det här, som är helt fantastiskt på ett lite annorlunda sätt. Jonas var på tiden ungefär vad Fredrik Backman är idag, kan jag tycka. Sjukt bra, fast inte på det där vanliga sättet.

Och det skadar ju knappast att den här killen, som är en av anledningarna till att jag blev kär i text, också är en fantastiskt fotograf. De som är grymma har en tendens att vara grymma på flera saker, verkar det som. Men mig gör det inte så mycket, det har bara blivit en anledning till att älska fotografi också. Och den dag jag gifter mig kan jag nästan lova att det är Jonas som står bakom kameran.

  • Karin

    Jonas är suverän!!