Jobba aldrig gratis!

workforfree
Jobba inte gratis är tre ord jag hört ganska mycket det senaste året. Jag är relativt säker på att det beror på att jag har praktiserat under fem månader. Jag har försökt att vara tålmodig och besvara mångas tvivel genom att förklara att jag tar betalt i kunskap och erfarenhet.

För mig finns det inte mycket som är viktigare än att veta att jag förtjänar de pengar jag drar in. Det handlar inte om att inte vara sjuk eller att ge 100 % när jag är på jobbet. Det handlar om att vara något av en auktoritet. Någon man kan lita på att han kan sina grejer.

Det finns två tydliga sätt man kan få en sån auktoritet på. Antingen kan man massor eller så kan man lite men vill kunna massor. Det förstnämnda är sånt som kommer med åren och således var det ett omöjligt alternativ för mig. Alltså blev det alternativ nummer två.

Här skulle de flesta välja att utbilda sig på en skola. Jag, däremot, som blev skoltrött redan i sjuan tycker inte särskilt bra om skolan. Så jag jobbade, enligt många, gratis. Men jag lärde mig massor under tiden. Och det blev ju något av mig med.

Så för all del, jobba på. Men glöm inte att ta betalt, även om det inte handlar om pengar.