Har Dreamhack ensamrätt på e-sporten i Sverige?

Bildkälla: Fragbite

För några veckor sedan publicerade Pontus Eskilsson en bloggpost på Fragbite. Den handlar kort och gott om entreprenörskap inom e-sport. Eller bristen på det. Det är en bra bloggpost och en viktig fråga att ta upp.

Inte minst när det gäller evenemang. För sanningen är att Dreamhack för tillfället är störst, bäst och vackrast. Men det är också så att de nästan är ensamma på marknaden. Jag vill inte slå ner på Dreamhack – jag tycker att de gör ett ypperligt jobb.

Problemet ligger i att vi har låtit dem bli alldeles för stora för att någon över huvud taget skulle vilja ta upp kampen med dem. Fragbite gjorde ett försök i och med Svenska Mästerskapen i CS. Det floppade halvt. Dreamhack anammade och utnyttjade det till deras fördel via EsportSM.

Idag utannonserades THOR Open. Jag är övertygad om att Fragbite tar tillfället i akt och gör det här så bra som det bara är möjligt. För min del får det gärna bli ännu bättre.

Det är jättekul att se Fragbite försöka igen men jag måste säga att det är tråkigt att det inte är någon annan som vågar. Jag vill se Rendezvous som det var förut. Jag vill att Hazard gör en megasatsning. Jag vill se helt nya aktörer som inte är rädda att misslyckas.

Så: har Dreamhack ensamrätt på e-sporten i Sverige? Ibland känns det så. Men svaret är nej. Och det är dags att vi visar det.