E-handelsonsdag: Loveyewear


Idag tar vi fokus på glasögon igen. Det handlar om butiken med det halvjobbiga namnet Loveyewear. Eftersom jag följer Sara Öhman på Twitter har jag sett namnet ett par gånger om men hela tiden trott att det stog Loveeyewear. Så var alltså inte fallet.

Men nog om det, nu kör vi igång!

Utseende

Förstasidan känns väldigt plottrig. Osymmetrisk och plottrig. Alla olika element och färger tar bort fokus från menyn och sökfunktionen.

När du väl kommer förbi förstasidan och har klickat dig in på den slags glasögon du vill ha, herrglasögon i mitt håll, är navigationen väldigt lätt att förstå. Varför har den tillhörande texten en “Läs mer”-knapp när det inte ens lägger till en rad till? Skrota den funktionen.

I övrigt har jag (Kör Chrome i Windows) problem med dropdown-saker och rullgardiner lite här och var. När jag är inne i navigationen för glasögon och klickar på “Välj varumärken” kommer varumärkena bakom övriga element och döljer därmed de varumärken som finns listade. Likadant innan jag hunnit beställa mina glasögon och ska ange styrkan.

Dessutom: om jag klickar i en kategori, säg rutiga, och klickar ur den igen har texten om herrglasögon försvunnit. Skumt.

Innehåll

Bloggen är skitbra men övriga texter har en tendens att bli alldeles för långa. Till exempel produkttexten här och “Om oss”-texten. Jag tröttnade redan innan jag började läsa. Släng in en radbrytning på produkttexten och några bilder på Om-sidan så kanske det blir löst.

Tror att det är första gången jag klagat på att en “Om oss”-text är för lång. Egentligen är det bra att skriva mycket om företaget för att skapa tillit. I det här fallet blir det dock alldeles för mycket Wall of text-varning.

Sortiment

Vi kan säga så här: det finns mååååånga glasögon på Loveyewear. Men det är bara positivt! Addera en alldeles fantastisk navigation och du hamnar i något riktigt, riktigt bra. Billigaste glasögonen ligger på 95 kronor. Helt överkomligt, eller hur? Men du kanske är den som gillar exklusiva saker? Lugn, de har Prada också. Duger det? ;-)

Kort och gott

+ Närvaron på sociala medier
+ Bloggen
+ Utbudet
+ Underbar navigaton

– Förstasidan
– Vissa buggar
– Långa texter

  • Intressant, tack för feedbacken.

    • Ser att ni redan fixat till dropdown-menyn för kategorierna. Snyggt jobbat!

      Keep up the good work!