E-handelsonsdag: special edition

Eftersom jag var jättekass förra onsdagen och valde god mat, öl och fint sällskap över att skriva om e-handel kör jag en specialversion av E-handelsonsdag idag. Jag hoppas att ni kan förlåta mig.

Så, istället för att djuprecensera en butik kommer jag snabbkolla på åtta(!) butiker som använder sig av min favoritplattform, Tictail. (Så mycket som jag tjötar om Tictail kan det verka som om jag får betalt av dem men så är inte fallet. Jag älskar bara deras idé.)

Ska vi köra igång? Jag tycker det.

Sarah Illenberger – konst

http://sarahillenberger.tictail.com/

Sarah Illenberg är en tysk konstnär (typ) som säljer prints i sin butik. Butiken är ljus (Bra!) men osymmetrisk (Dåligt!) och verkar sakna tanke bakom sig. Jag antar att det är meningen men enligt mig ser det skit ut. Bilderna i sig är dock intressanta och vissa är faktiskt riktigt roliga! Trots allt värt ett besök.

Lovecolor – smink

http://lovecolor.tictail.com/

Lovecolor säljer allt från enkla sminkborstar till hela sets med borstar, foundation och läppglans. Standardtema som erbjuds av Tictail men ändå det bästa som finns att välja på. Ljust och tydligt överallt. Tyvärr en risk att bli välanvänt. Jag säger byt design och gör det nu. Bra produkttexter.

Bonocle – solglasögon

http://bonocle.tictail.com/

Det konstigaste av alla butiker jag tittade på. Är från början en blogg som lagt till en butik. Butiken ser ut som bloggen och det finns totalt tre produkter inlagda. Sjukt jobbigt att behöva scrolla hela vägen. Gör om, gör rätt.

bec wonders – konst

http://becwondersartstore.tictail.com/

Fina foton och konstverk. Fult standardtema med alldeles för stora bilder. Visserligen responsivt men blir bara jobbigare i mobilen.

Vasuma – glasögon

http://shop.vasuma.com/

Den bästa Tictail-butiken jag stött på hittills. Inget standardtema men ändå rätt likt Easy Now. Ljust, fräscht och tydligt. Tyvärr sjukt många produkter på startsidan. Banta ner det till några rekommenderade eller nyligen tillagda produkter är mitt tips. Hyfsade produkttexter.

By Mutti – keramik

http://shop.bymutti.com/

Fantastiskt snygga produkter men även här för mycket på startsidan. Lägg gärna till lite extra information om Tro Hopp och Kärlek-kollektionen, vore roligt att veta. I övrigt bra produkttexter med rolig information.

Le Shop – kläder

http://www.leshopswe.com/

Kan ni gissa vad jag kommer anmärka på? Just det, alldeles för mycket på startsidan. Le Shop är den butik med minst användarvänlighet, men jag tycker nästan (Bara nästan!) att det vägs upp av den coola bildvisaren. Sen har de schyssta kläder också. Big up för det, men satsa på användarvänligheten.

Volver – väskor och accessoarer

http://volver.se/

Den här ligger på andraplats i kategorin bästa Tictail-butik. För det första handlar det om väskor och accessoarer av återvunnet material, vilket är sjukt bra, men det handlar också om designen. Jag gissar på en välgjord version av Easy Now (Ni får gärna rätta mig om jag har fel). Bra produkttexter.

Och där var det roliga slut. Jag har helt ärligt svårt att komma på nya butiker att titta på, så jag behöver din hjälp. Har du några tips? Mejla mig (hej@oscaraltkvist.se), pinga mig på Twitter (@oscaraltkvist) eller kommentera här nedan.