Sveriges slappaste sommarjobb

Ni kanske har läst om Sveriges slappaste sommarjobb? Husqvarna letar efter en sommarjobbare som kan tänka sig att göra ingenting. Just det, absolut ingenting. Man ska sitta under solen i en av Stockholms parker och låta robotgräsklipparen göra sitt jobb.

Jag tycker att det är en sjukt rolig grej av Husqvarna och bestämde mig idag för att söka jobbet. Skrev ihop en kort, halvseriös text om varför jag var lämplig för jobbet. Kolla in texten nedan.

Varför jag är lämplig för Sveriges slappaste sommarjobb? Lämplig? Jag är perfekt! Solen dyrkar mig och jag dyrkar solen. Vi är själsfränder. Att skilja oss åt vore brottsligt.

Jag är gjord för såna här jobb. Att klippa gräs fast jag egentligen inte klipper gräs. Att sitta och ta det lugnt med en kopp kaffe i ena handen och smartphonen med Twitter uppe i andra. Det är jag definierad. Att det sen är i, om inte världens, Sveriges vackraste stad med Sveriges trevligaste och vackraste folk är knappast något att sätta på minuskontot.

Men jag då? Vem är Oscar Altkvist? Egentligen?

Ja, som ni kanske förstått älskar jag solen. Jag älskar att ta det lugnt. Dra ut i parken, sätta sig på gräset och snacka skit med polarna. Men jag lever också för Internet i allmänhet och sociala medier i synnerhet. Att få vara med och utveckla våra sociala kommunikationskanaler är något väldigt stort för mig.

Väljer ni mig som er slappaste sommarjobbare någonsin lovar jag heligt att gräset i Stockholms parker blir ordentligt klippt. Och, såklart, att det växer upp igen.

Tack för mig.

 • Arbetsförmedlingen

  Hej Oscar,
  Jag heter Mia och jobbar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om jobb och Arbetsförmedlingen.

  Det finns många sätt att skriva sin ansökan till lediga jobb och jag finner din ansökan som oerhört inspirerande och annorlunda! Jag önskar dej lycka till med din ansökan!

  Har du funderingar kring jobb och ansökningar så är du välkommen att ringa till oss på 0771-416 416 eller chatta med oss här: http://www.arbetsformedlingen.se/kontakt. Det går bra att vara anonym när du ringer oss eller chattar med oss.

  Med vänlig hälsning
  Mia, arbetsförmedlare

  • Hej Mia och tack för din kommentar!

   Jag tycker det är kul att se att ni är aktiva på sociala medier, men vore det inte bättre att satsa på hemmaplan först? Observera att det inte är något mot dig, du verkar ha en trevlig ton och veta hur man ska bete sig, utan mot några av dina kollegor.

   Några av mina goda vänner har blivit otrevligt bemötta otaliga gånger, fått snigelpost dagen innan de ska infinna sig på obligatoriska aktiviteter, fått fel tider på obligatoriska aktiviter och mycket mer.

   Det är inte första gången liknande klagomål tas upp, och säkerligen inte den sista heller, men jag skulle vilja be dig att ta med alla dessa uppåt i hierarkin och försöka få ett stopp på det.

   Då kanske Arbetsförmedlingen slipper kallas Arbetsförnedringen i fortsättning.

   Återigen, tack för din kommentar!

   Ha en fortsatt trevlig dag,
   Oscar

   • Zoras

    Det där va bara otacksamt och otrevligt av dig Oscar. :/

    Hur många arbetsförmedlare tror du det finns i hela Sverige? Detta yrke är precis som alla andra. Det finns “rötägg” överallt. Och Mia är ju solklart en ängel. :) Jag skulle mer än gärna ha henne som handledare på Arbetsförmedlingen. :)

    • Och jag skriver klart och tydligt att hon bör “Observera att det inte är något mot dig, du verkar ha en trevlig ton och veta hur man ska bete sig, utan mot några av dina kollegor.”

     Jag tycker själv inte att jag var otrevlig, i såna fall ber jag om ursäkt.

     Vad menar du med att jag visar otacksamhet? Förklara gärna vad jag missar. :)