E-handelsonsdag: Lykka


För snart två veckor sedan lanserade Anton och Joel (ja, det är samma grymma grabbar som driver Muminmuggar) en ny version av Lykka.se. Jag har personligen svårt att komma ihåg hur sidan såg ut tidigare, men det känns som en klar förbättring. Det är i vilket fall ingenting jag saknar.

Utseende

Ljus och fräsch design med inslag av trä i toppmenyn. Jättebra navigation i vänstermenyn men lite förvirrande när man går in på till exempel press och mala. Jag vill gärna tro att “Juicepress” är en produkt. Men det står inget pris. Alltså leder det mig till att det kanske (med betoning på kanske) är ytterligare en kategori. Där vill jag gärna se en tydligare uppdelning.

Ytterligare en sak att tänka på är startsidan. Varför visa alla kategorier efter rekommenderade produkter? Jag skulle flytta ner kategorierna (alternativt ta bort dem) och flytta upp stekpannorna och salt- och pepparkvarnarna.

Innehåll

Informativa produkttexter man oftast kan relatera till. Och ett stort, stort plus för den lilla rutan med snabba fakta! Förvånad att fler inte har en liknande.

I E-handelsonsdag om Muminmuggar gav jag Joel och Anton lite skit angående Om-sidan. På Lykka har de gjort det mycket bättre med en snabbpresentation om vad de gillar för mat och vad de inte kan leva utan i köket. Det enda som saknas är en liten bild!

Utbud

Här finns det mesta, allt från vanliga bunkar till pastamaskiner. Och vem vill inte ha en tårbefriande lökskärare som heter Alligator, liksom?

Kort och gott

+ Ljust och fräscht
+ Bra produkttexter
+ Pinterest
+ Övertydligt

– Vissa designmissar (beskrivet ovan)

Uppdatering 7/4: Anton och Joel har nu fixat till designmissarna jag skrev om. Visst blev det bättre?

  • En ära att få vara med igen på E-handelsonsdag =) Och tack för grym feedback! Faktum är att flera av de grejer som du nämner ska rättas till i nästa fix vi släpper till helgen. Bl a ska kategorier skiljas ut tydligare från produkter.

    Efter all analys, när blir det dags för din del att släppa en egen e-handel? =)

    • Det har tyvärr blivit lagt mer eller mindre åt sidan ett tag, men det går sakta men säkert framåt. Från början hade vi tänkt ha lansering typ förra veckan, men så blev det ju inte.

      Både jag och polaren är upptagna på andra håll, men i år ska den upp i alla fall. Känner pressen att levera nu, efter all analys! ;)