Explorio – E-handlarnas varuhus

Ni har förmodligen också läst om det spännande varuhuset Explorio. Ni vet, en E-handel man kan ta på? Om ni inte vet kan ni läsa mer på Explorio.se.

I forumet på Ehandel.se finns ett inlägg om just detta. De flesta är till början skeptiska. Inget bolag verkar finnas, ingen svarar på mejl och förskottsbetalning gör att det verkar skumt. Runar Wahlgren har nu slagit hål på alla funderingar och tvivel.

Jag måste erkänna att jag också tyckte att en del var skumt, men jag tokgillade konceptet. Problemet är att det bara funkar för vissa sorters butiker. Till exempel är det perfekt för butiker som har produkter man vill känna och klämma på eller som har väldigt stora eller otympliga varor.

Men den stora frågan är hur konsumenterna ser på det här. Personligen handlar jag på nätet för att slippa gå på stan och leta i evigheter efter något jag inte hittar. Och går jag på stan för att handla något vill jag ha med mig det hem direkt. Men å andra sidan vill jag inte släpa med mig ett avgassystem eller motorblock på bussen.

Det som ska bli väldigt intressant är att se vilket läge varuhusen kommer ha. Är det i stan tror jag konceptet fungerar bättre. Vad tror ni?