E-handelsonsdag: Caliroots


Så trodde jag åtminstone att det var. Men sanningen är det finns kläder i skobutiken och skor i klädbutikerna. När man väl märker det känns det väldigt luddigt och oklart om varför uppdelningen finns där. Ska man ha så tydliga butiknamn borde man väl hålla sig till dem?

Utseende och innehåll

Caliroots verkar i princip ha struntat i designen på hemsidan och mest brytt sig om att exponera sina produkter så mycket som möjligt. I Cali Streetwear och SFD är det helt otroligt hur tråkig sidan är och man blir inte förvånad över att killmodellen har ett uttryck av dödslängtan i ansiktet. C-Stores koncept är mycket mer fräscht och den vita färgen gör upplevelsen mycket trevligare.

Angående innehållet på sajten finns det allmänt lite information om allt. Inga produkttexter över huvud taget, vad handlar det om? Går jag in på info (En knapp som inte syns särskilt bra) vill jag läsa om företaget och vem jag handlar hos. Istället får jag veta hur man handlar, om olika fraktsätt, om retur och byten och kontaktinfo. Var får jag veta mer?

Utbud

Det som är riktigt bra med Caliroots är att utbudet är hur brett som helst. Här hittar du snygga streetkläder, stekiga finkläder och sneakers för alla personligheter. Dessutom finns det tidningar och skivor av alla dess slag, produkter som vi nästan glömt bort i dagens samhälle.

Vi ska heller inte glömma alla annorlunda randomartiklar, bland annat har vi den här bananen som är hur cool som helst.

Kort och gott

+ Varierande utbud

– Tråkig sajt
– Dålig navigation
– Opersonligt

Slutord

Jag gillade verkligen Caliroots för ett par år sedan men nu för tiden handlar jag mest hos Junkyard. Främst för användarvänligheten på den sajten. Kategoriseringen där är så mycket bättre att det nästan inte är sant. Jag tror att Caliroots skulle tjäna mycket på att använda samma färgtema överallt som man använder i C-Store. Därtill bör man fixa till en ordentlig navigation (À la Junkyard eller Top Streetwear).

Den sista grejen jag vill att Caliroots ska fixa är en personlighet. Vem handlar jag hos och varför ska jag handla just där?