E-handelsonsdag: Uttaget

Ny vecka innebär ny E-handelsonsdag. Nu är det Magnus Lundin och Uttaget.se som är i fokus. Denna vecka blir det dessutom ännu roligare eftersom Uttaget precis har uppdaterat sin sajt. Skillnaden ser du alldeles nedanför, visst blev det mycket bättre?


Uttaget.se vid Mors dag 2011(?)


Uttaget.se i sin nya kostym!

Utseende och innehåll

Precis som förra veckan tycker jag inte om färgvalet, men smaken är som baken. Tyvärr gör den ljuslila färgen att den vita texten ovanpå syns lite dåligt. Vid produkttexterna, som har svart text, ser det dock väldigt naturligt ut. I övrigt är sajten väldigt rolig att klicka runt på och det är lätt att fastna för produkter man egentligen inte har behov av.

Produkttexterna känns väl genomtänkta och ger bra information. Det ser i ärlighetens namn lite lustigt ut med fetstil här och var men jag antar (Rätta mig gärna om jag har fel) att det är av SEO-skäl.

FAQ:en och samtliga info-texter är välfyllda och lämnar inte mycket till slumpen. Kan vara en av anledningar till att det är så få inlägg på deras Kundo-sida. Man löser problemen innan de finns där.

Tyvärr är texten om företaget något opersonlig, men jag antar att det inte är något som behövs i alla branscher eller typer av butiker. Däremot tror jag att det finns en del att hämta i att göra Magnus mer till en frontfigur. En bild här och var skulle säkerligen ge en del, speciellt med tanke på det personliga tilltalet via kundtjänsten (Främst via Kundo jag tänker på här, har inte testat det andra).

Utbud

Om du tänker dig en gammal hederlig lampbutik. Det finns tusentals olika lampor samlade i ett rum och du inte en chans att kunna titta på allihop utan tappar snart hoppet. Här har du allihop, fint paketerade. Det är det som, åtminstone i det här fallet, gör E-handel så mycket bättre än traditionell handel.

Hos Uttaget hittar du allt från en kristallkrona för brutala 33 585 kronor till en liten vägglampa för ringa 108 kronor. Kort sagt: här finns allt du behöver.

Kort och gott

+ Pinterest-knapp!
+ Nya designen
+ Lättnavigerat
+ Varierande och inspirerande utbud
+ Informationstexterna
+ Färgkombinationen lila-svart

– Färgkombination lila-vitt
– Något opersonligt