E-handelsonsdag: Tictail

Ja, jag vet. Jag sa att jag bara skulle skriva om nätbutiker, men redan efter en vecka går jag ifrån de riktlinjer jag själv satt upp för att skriva om en ny plattform.

Plattformens namn är Tictail. Jag låter Carls, en av grundarna, egna ord beskriva deras tjänst: “Som Tumblr för E-handel“.

För några veckor sedan var jag på besök i Stockholm för några inplanerade möten. Ett av dessa möten var med just Tictail. Då delade man kontorsyta med Wrapp och på samma våning satt även iZettle (Sjukt nice lokaler!). Först träffade vi Birk och Siavash, men det var egentligen Carl vi var där för att prata med.

Efter några minuters väntan dök han upp och tog med oss till ett litet rum med tre bean bags(!). Väl där började han med att visa en liten presentation om vilka grabbarna bakom idén var, vad idén var och vad man ville uppnå.

Han hann också med att visa lite hur det såg ut på både ut- och insida av demobutiken. Utsidan var väldigt, väldigt simpel och stilren med originaltemplaten men ska gå att ändra precis hur man vill utan problem. Det som imponerar mig är det som finns bakom kulisserna. Det finns en slags dashboard som verkar ha en helt egen hjärna. Man blir påmind om att till exempel mejla en kund och fråga om varan fungerade bra, skicka nyhetsbrev, twittra och facebooka, allt från adminsystemet.

Jag måste säga att jag blev tagen. Det kändes alltför bra för att vara sant. Men nu är det sant och det verkar som om invitesen rullar ut i stadig fart.

Nu har inte jag fått min invite än så jag har inte kunnat testa insidan av plattformen. Men det finns ett några butiker som använder sig av Tictail. Jag ställde frågan till Tictail-teamet vilka butiker som använder sig av deras tjänst. Det verkar som om det finns fyra butiker online än så länge: glasögonbutiken Vasuma, startup-stickerbutiken The Startup Store, porslinbutiken By Mutti och klädbutiken Le Shop.

The Startup Store startades faktiskt så sent som igår och jag bestämde mig för att dra iväg en beställning. Tyvärr måste jag säga att det var rätt krångligt att handla. Först måste man skriva in personuppgifter på själva hemsidan och jag som inte har något konto hos PayPal blev tvungen att göra det ytterligare en gång. Det blir en väldans massa klick för väldigt lite pengar.

Det är, hittils, det enda minuset jag har hittat med Tictail. Vi får hoppas att grabbarna fortsätter med sitt arbete och kanske överväger att lägga till ytterligare betalväxlar.

Jag önskar Carl, Kaj, Siavash och Birk all lycka till i framtiden. Hoppas att det framfarten går som planerat (Och att jag får min invite snart ;)

 • Hej Oscar. Tror du är typ den första som skriver om oss någon annanstans än twitter där massa skriver om oss, tack! :-)
  Jag har skickat en invite till er nu och tydligen så har Birk gjort det också så nu har du en extra du kan ge till någon annan som behöver den ;-)

  Vi håller med om att checkoutprocessen är krånlig, den ska bli bättre. Ser fram emot att höra mer feedback från dig samt följa er butiks utveckling från andra sidan.

  Vi ses snart! Då i vårt nya, ännu bättre, kontor!

  God Speed

  • Ingen fara alls, såna här grejer behöver uppmärksammas! Mer kritik kommer under helgen/nästa vecka när vi har hunnit testa ordentligt :)

 • Pingback: Carl Waldekranz om ”the Dark Years” - Oscar Altkvist()