Första kontakten med leverantör

I söndagskväll skickade jag iväg mejl till tre potentiella leverantörer för vår kommande webbshop. Företagen jag skickade till är Resteröds, Svea och Nudie. Jag valde mellan att skriva så enkelt som möjligt och att avslöja så mycket som möjligt för att skapa intresse. Till slut föll valet på det förstnämnda.

Det mejl med absolut minst information om oss är det enda jag fått svar på hittils. Det löd så här och var till Karl Linder på Resteröds:

Hej Karl!

Jag är i gängorna att starta en webshop nischad för *** och är intresserad av att ha er som leverantör. Till och börja med undrar jag om man kan få tag på en prislista över era varor? Hur lång tar det med frakt? Har ni några specifika regler gällande produktbilder? Är det okej för mig att ta egna bilder och köra med det?

Med vänliga hälsningar,
Oscar Altkvist
oscar.altkvist@gmail.com
+46(0)722 35 55 54

Tyvärr, smart och eftertänksam som jag är, kom jag snabbt på den jag kontaktat självklart skulle ha motfrågor innan jag skulle få ett fullständigt svar. Och visst var det så. Men Karl visade intresse och förståelse och svarade väldigt pedagogiskt.

Just första kontakten med kommande leverantörer är något jag varit fundersam över. Hur ska man inleda? Vad ska man säga? Hur mycket ska man avslöja? Men efter en fika med Anton Johansson kom jag underfund med att man inte ska tänka så förbaskat mycket.

Det är alltid bättre att ångra något man gjort, än att ångra att man inte gjort det.