Tripbirds och teasern från helvetet

Ted Valentin och co på Tripbirds släppte under gårdagen en teaser till deras hemsida. Idén är enkel: börja med att koppla Tripbirds till ditt Facebook-konto och fortsätt sedan med Foursquare, Instagram och Gowalla för att se hur långt du har rest via check-ins.

Det kommer upp en fin lista på hur långt du har rest, vem av dina FB-vänner som har rest längre än dig och vilken rank du har bland dina vänner. Jag har kommit 0.03 varv runt jorden. Det känns lite lite tycker jag. Speciellt när till exempel @jocke har kommit 4.76 varv.

Nu undrar ni säkert varför jag kallar det här för teasern från helvetet. Det beror på att jag är en tävlingsmänniska. Och det suger för min del, för jag vill inte ha kommit 0.03 varv runt jorden. Jag vill ligga etta på min kompislista.

Men för Tripbirds (Och till viss del sociala medier och marknadsföring via nätet) är detta jättebra. Jag kan inte tänka mig att jag är ensam om att tycka som jag gör, vilket borde leda till att fler och fler checkar in på fler och fler ställen. Vilket borde leda till att fler och fler får upp ögonen för, till exempel, det där caféet, som är jättebra men kanske inte syns ordentligt annars. Ni förstår min tanke?

Tripbirds lämnar dock en hel del att spekulera kring. Jag antar att det kommer mer än det här, frågan är bara vad. Och jag väntar med spänning på svaret.

  • fett!

  • Det är ganska svårt att slå Jocke Jardenberg. Själv har jag bara fått ihop 0.77 varv. Du får se det som en utmaning. Eller se det som en bra grej att du inte släppt ut så mycket koldioxid. :)